Sposób przygotowania

mieso wolowe i drobiowe wkladamy do garnka i zalewamy dużą iloscią wody i dodajemy łyzeczke soli, gotujemy ok 40 minut, po tym czasie uzupelniamy ubytek wody i wrzucamy obrana marchewke oraz liscie pora. wszystko gotujemy do miekkosci. Doprawiamy pieprzem oraz jarzynka do smaku. 15 minut przed koncem gotowania dajemy liscia selera oraz podpieczoną nad ogniem albo rozgrzanej blaszce pokrojoną w talarki cebulke. Po wyłączeniu ognia dodajemy posiekaną natke pietruszki, Podajemy z makaronem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    uwielbiam rosól domowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobry :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !