Sposób przygotowania

- Bulion wlewamy do garnka, wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy tak długo, aż będzie miękka, wręcz rozpadająca się. Studzimy.
- Całość miksujemy na gęsty, gładki krem, a następnie dodajemy delikat, gałkę, obrany ząbek czosnku oraz sól i pieprz, miksujemy ponownie.
- Krem podajemy natychmiast z kleksem śmietany.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    co z podrobami zapisanymi z składnikach i jeśli mam ostudzić zupę przed zmiksowaniem (choć nie bardzo wiem po co - blenderem miksuję gorącą) to potem podać ją na zimno czy podgrzać?
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Pyzo, pisze w instrukcji obsługi blendera, aby nie miksować bardzo gorących np. zup, a co do podrobów - mój błąd - źle zaznaczyłam, wystarczy tylko bulion
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo lubię takie zupy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !