Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy i kroimy na plasterki o grubości 1cm od razu układamy je w naczyniu warstwami, każdą posypujemy solą i pozostaw na 30 minutek. Jeśli puściły sok to odlewam . Ząbki czosnku zeszklij na patelni. Wyjmij następną patelnie i podsmaż z obu stron bakłażany tylko uważaj aby się nie przypaliły. Układamy warstwowo w słoikach najpierw plastry bakłażana, usmażony czosnek, listki tymianku. W małym rondelku zagotuj ocet z dodatkiem szklanki wody , wsyp cukier, łyżkę soli, pieprz i ziele . Gotujemy tylko 5 minut. Ostudzoną zalewamy warzywa w słoikach zakręć szczelnie i pasteryzuj 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ciekawy ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne takie bakłażany
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne bałkańskie klimaty!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    lubię bakłażany
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    naprawde fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !