Sposób przygotowania

Ciasto kruche: 40dag mąki, 10dag cukru, 1 łyżkę sody wymieszać. Dodać do tego stopioną margarynę z miodem oraz 2 jajka. Ugnieść surowe ciasto. Dać na 2godziny do lodówki, później upiec z tego 2 kruche placki.

Biszkopt: Ubić biszkopt z 4 jajek, dodać do tego 15dag cukru (aż do rozpuszczenia), dodać10dag mąki, 5 dag mąki ziemniaczanej, łyżkę octu i łyżeczkę proszku do pieczenia Pieć w temp 180stopni aż do zarumienienia.

Masa: Ugotować krem z 0,5 litra mleka, 15 dag cukru, 1 łyżki mąki ziemniaczanej i 1 łyżki mąki zwykłej (do tego cukier waniliowy). Zimny krem zmiksować z 1 kostką margarny.

Masa jabłkowa: podsmażyć jabłka z 1 szklanką cukru i 1 szklanką wody, do gorącc dodać 2 opakowania galaretki i sok z cytryny.

Ciasto przełożyć tak jak na zdjęciu - można zrobić polewę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    smacznie wygląda i jest wysokie to plus :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !