Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w kosteczkę, ugotować, rozetrzeć z masłem i połową ubitego jajka. Ziemniaki rozłożyć do miski, uformować aż po same brzegi. Powierzchnie ziemniaków posmarować resztą jajka i zapiec w piekarniku przez około 15 minut. Oliwę rozgrzać na patelni i obsmażyć w niej paprykę czerwoną i zieloną pokrojoną w grube pierścienie oraz zmiażdżony czosnek przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Do papryki dodać pomidory, sól, pieprz. Wszystko wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i dusić sos przez 15 minut, aż do odparowania połowy płynu. Większą połowę sosu wlać do formy z ziemniakami. na warstwie sosu położyć dorsza. Przykryć rybę warstwą sosu. Wierzch potrawy posypać siekanymi migdałami. Piec w piekarniku przez 25-30minut,aż dorsz będzie się rozpadać na \"płatki\" przy dotknięciu widelcem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !