Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buchaty z bialym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nadzienie:
200g sera bialego
żółtko jajek
40 g cukru pudru
40 g rodzynków
Ciasto:
maka 250g
20g drożdży
150ml mleka
20g cukru
50 g margaryny

Przepis i sposób przygotowania na: Buchaty z bialym serem

ser twarogowy zmielic wymieszac z zoltkami utartymi z cukrem i rodzynkami.
Przygotowac rozczyn z 5dag maki, roztartymi drozdzami, cukru i mleka. Pozostawic do wyrosniecia. Nastepnie rozczyn polaczyc z reszta skladnikow, pod koniec dodajac roztopiony tluszcz. ciasto pozostawic do wyrosniecia.
Ciasto rozwalkowac na grubosc 1cm, pokroic na kwadraty o bokach 5cm i nalozyc na nie nadzienie. Nastepnie zlepic razem4 rogi kwadratow, smarowac buchty margaryna, ukladac na blache posmarowana tluszczem, przykryc scierka i pozostawic do wyrosniecia. Piec 30-40 min. podawac posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak