Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy a następnie kroimy w niewielkie kawałki tak 3-4 cm. Gotowe wkładamy do garnka z wodą i gotujemy 20-25 min. Ziemniaki odcedzamy. Tłuszcz rozgrzewamy do wysokiej temperatury, ale nie dopuszczamy by się spalił. Do ziemniaków wlewamy tłuszcz, lekko mieszamy i 3 min podgrzewać. Formę do pieczenia wykładamy papierem, a następnie układamy na niej ziemniaki zachowując odstępy. Polewamy oliwą. Pieczemy ok 30-35 min. w temp . 190-200\'C co jakiś czas przewracamy ziemniaczki. Zarumienione ziemniaki posypujemy solą i ziołami. Pozostawiamy w nagrzanym, ale już wyłączonym piekarniku na jakieś 5 min. Ciepłe podajemy. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie ziemniaczki są najlepsze i same i jako dodatek do innych potraw. Sama czasami robię podobne i każdy się nimi zajada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    nigdy nie robiłam takich ziemniaczków
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !