Sposób przygotowania

Czosnek kroję w kostkę,świeże zioła siekam. Do moździerza wrzucam czosnek, posiekane zioła i suszony tymianek i cząber Prymat. Ubijam dodając stopniowo oliwę, aż powstanie coś na kształt pasty. Kurczaka posypuję solą i pieprzem i smaruję pastą czosnkowo-ziołową (grubą pierś można przeciąć na pół wzdłuż, wtedy lepiej przejdzie smakiem). Na wierzch posypuję pokrojone oliwki. Całość zapiekam ok 50 min w temp. 180st.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    pyszne połączenie kurczaka z czosnkiem, uwielbiam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    muszę to zrobić bo wygląda cudnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !