Sposób przygotowania

Wieprzowinę, wątróbki i serca gotujemy z włoszczyzną i kostką rosołową. Po ugotowaniu mięso i podroby trzykrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, tak aby powstała jednolita masa. Dodajemy przyprawę Prymat, wbijamy jajka, dodajemy bułki tartej i dokładnie mieszamy. Tak przyrządzoną masę przekładamy do foremki aluminiowej i pieczemy w 200st ok 1,5h, do momentu zarumienienia się wierzchu pasztetu.

Komentarze

  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    uwielbiam pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pasztet lubię i nawet sama robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    muszę zrobić bo u mnie wszyscy uwielbiają pasztety
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    no ciekawe, serduszka nigdy do pasztetu nie dawałam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    można z serem ewentualnie robić ;o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię takie domowe pasztety.
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !