Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe

280 g mąki
100 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody czoyszczonej
szczypta soli
1 jajko
250 ml mleka
200 g cukru
100 g czekolady

100g czekolady na polewę
1 łyżka rumu
rodzynki do posypania

Wszystkie skłądniki połączyć w dużej misce, dobrze wymieszać. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości, czekoladę pokroić w małe kostki i powkładać w ciasto. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C

Czekoladę z rumem rozpuścić w kąpieli wodnej, polać upieczone muffiny, posypać rodzynkami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa99 09.10.2010 14:16
ale przepyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak