Sposób przygotowania

Porcja ze składników podanych jest duża, ale pesto można przechowywać w słoiczku nawet pół roku(należy zalać oliwą). Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy. Pesto podajemy do makaronu,można jeść same z makafronem,albo stosować jako dodatek do rożnych dań makaronowych.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    littlecookery

    super
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robiłam kiedys smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    MOZNA SPRÓBOWAĆ
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    jeszcze nie jadła, ale spróbuję z ciekawości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    takiego jeszcze nie robiłam,spróbuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    idealne od makaronu penne
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    rozdrabniacz widzę się przydaje hehe a pesto świetne ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    naprawdę świetne do makaronu :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam pesto;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Domowe pesto jest dużo smaczniejsze od takiego kupionego w słoiczku. Pomysł z orzeszkami wprost genialny :). Gratuluję!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    idealne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    bardzo smacznie wygląda. jeszcze nigdy nie robiłam makaronu z takim czymś, trzeba koniecznie spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mateusz20

    bez czosnku daje rade ale delikatny posmak też nie jest zły ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    genialne :-), a jak wspaniale wygląda:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !