Sposób przygotowania

Porcja ze składników podanych jest duża, ale pesto można przechowywać w słoiczku nawet pół roku(należy zalać oliwą). Orzeszki rozdrobnić,zmielić, odłożyć, Bazylię zmielić, dodać orzeszki, oliwę i czosnek przeciśnięty .przez praskę.zmielić razem.Oliwy dodajemy tyle,aby sos był bardzo gęsty,ale nie suchy. Pesto podajemy do makaronu,można jeść same z makafronem,albo stosować jako dodatek do rożnych dań makaronowych.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    littlecookery

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwa643

    robiłam kiedys smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    MOZNA SPRÓBOWAĆ
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    jeszcze nie jadła, ale spróbuję z ciekawości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    takiego jeszcze nie robiłam,spróbuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    idealne od makaronu penne
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    rozdrabniacz widzę się przydaje hehe a pesto świetne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !