Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z kakao, a następnie dodajemy niewielką ilość zimnego mleka i mieszamy tak, aby nie powstały grudki.

Żółtka ucieramy z cukrem jak na „kogiel-mogiel”, po czym łączymy je z przygotowaną masą mleczno-kakaową. Dokładnie mieszamy.

Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Zestawiamy z ognia, dodajemy przygotowaną masę czekoladową i ponownie wstawiamy na gaz (tym razem niewielki). Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż budyń zgęstnieje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Nigdy nie robiłam sama budyniu, wydaje się całkiem proste:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka140

    hmmm napewno będzie dużo lepszy niż ten kupiony w sklepie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super,nigdy sama nie robiłam budyniu:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Też czasem taki robię, pycha !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    taki najlepszy :-)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mój mąż uwielbia czekoladowy ,
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    prosto i smacznie, przynajmniej wiemy jakie składniki w tym budyniu mamy a nie w tym kupnym.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ja zastapilam cukier wanilinowy naturalna prawdziwa laska wanilii i dopiero teraz moge to nazwac naturalnym budyniem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !