Sposób przygotowania

Zagotować rosół z kostki i wsypać kaszę i ugotować. Gdy kasza zgęstnieje wstawić do piekarnika do wypieczenia. Cebulą obrać, opłukać, pokrajać w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Paprykę wymyć, przekroić, usunąć pestki, pokrajać w drobne paseczki, włożyć do cebuli i razem dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy. Miękka paprykę zdjąć z ognia, wymieszać z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Paprykę wymieszać z kaszą, doprawić do smaku, wyłożyć do naczynia posmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    często jem kaszę gryczaną, mniammm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !