Sposób przygotowania

Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.
Po zagotowaniu wywar posolić.
Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.
Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.
Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki ( ziemniaki dodałam razem, gdyż mam taki gatunek, że długo się gotują ).
Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.
Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.
Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczna i zdrowa
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ŚWIETNA ZUPKA!!!!!!!
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajna ta zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ciekawe połączenie smaków, chętnie wypróbuję ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !