Sposób przygotowania

Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm

z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku

w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 7 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić
podawać z ziemniakami i surówką

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale mi narobilas ochoty! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !