Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiewamy przez sito. Masło, cukier i żółtka ucieramy na krem i stopniowo dodajemy go do mąki-cały czas zagniatając ciasto, następnie tak samo dodajemy jogurt. Do rzadkiego ciasta dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko mieszamy i wkładamy do formy. Pieczemy 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Cukier, wodę i sok cytrynowy gotujemy ok. 5 minut aż otrzymamy gęsty syrop, który wylewamy na ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooooo
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    pyszne, zrobiłam w sobote
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Dobre ciasto .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !