Sposób przygotowania

warzywa umyj marchewki seler rzepe pietruszke ziemniaki obierz z fasolki obetnij konce i pokroj na kawalki fasolke i ziemniaki ugotuj w osobnej wodzie z sola. reszte warzyw pokroj w kostke kapuste poszatkuj wlej 1,5l wody posol i gotuj 30min do zupy dodaj ugotowane i idcedzone ziemniaki i fasolke wrzuc posiekany koperek dopraw zupe majerankiem kminkiem i pieprzem cebule posiekaj boczek pokroj w kostke przesmaz na patelni cebule i boczek oprosz maka i calosc zrumien wlej kilka lyzek zupy na patelnie wymieszaj i dodoaj do zupy mieszajac gotuj zupe z 5 min

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !