Sposób przygotowania

Włoszczyznę gotujemy z kostką rosołową i biała kiełbasą.Dodajemy liść, ziele angielskie. Po ugotowaniu włoszczyznę i kiełbasę wyjmujemy z czego tylko z kiełbasy będziemy jeszcze korzystać. Do wywaru wlewamy żur i gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i majeranek. Gotujemy 3 min i gotowe. Podajemy z połówką jajka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny, ja dodaję jeszcze boczek wędzony.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Żurek to ulubione danie mojego męża - chyba dzisiaj mu zrobię:)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    mój mąż też go uwielbia:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    jak dobrze być ze śląska :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !