Sposób przygotowania

1. trzy piersi z kurczaka przekroić wzdłuż i rozbić tłuczkiem jak najcieniej ( w ten sposób powstaną 6 roladek)
2. ostatnią pierś z kurczaka zemlec przez maszynkę razem z papryką i dymką
4 do masy mięsno-warzywnej dodać posiekaną zielenię, parmezan oraz przyprawy
5. smarować roladki farszem, ciasno zwinąć i spiąć wkałaczkami
6. piec na patelni na rumiano ( roladki nadają się także do przygotowania na grillu lub piekarniku w żaroodpornym naczyniu z dodatkiem kilku łyżek wywaru warzywnego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jak dla mnie bomba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Takich jeszcze nie robiłem, chyba czas spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oczywiście zdjęcie wklejone przez danusię przedstawia jakieś roladki panierowane, MOJE są bez panierki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !