Sposób przygotowania

Do przesianej maki dajemy drożdze rozrobione w mleku .Dodajemy wodę i sól i cukier .

Wyrabiamy ciasto .Zostawiamy do wyrośmnięcia .

Dodajemy oliwe i jeszcze ciut mąki wyrabiamy ciasto jeszcze raz .

Reką formujemy małe placuszki .

Na blachę wysmarowaną oliwa kładziemy placuszki .

Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pokrojona w pióra cebule solimy i pieprzymy .Podlewamy ciut wodą dusimy .

Taką przygotowaną cebulkę kładziemy na placuszkach drożdzowych .

Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.

Pod koniec posypujemy serem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ciekawe jak smakują?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ja lubie takie bułeczki z cebula

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !