Sposób przygotowania

Cytrynę sparzamy obieramy ze skórki, pomidory również , tylko pomidora kroimy w plastry, usuńmy pestki umieśćmy na sicie zanurzamy w garnku z wrzątkiem. Gotujemy tylko minutkę. Odcedzamy . Do rondelka wsypujemy cukier i wodę [150 ml], laskę wanili i z tego musimy ugotować syrop.Zszumuj , wyjmij wanilię olejek różany, skórkę z cytryny, włóż pomidory i smaż na małym ogniu zdejmując cały czas szumowiny. Gdy zauważymy ,że pomidory zrobiły się szkliste to wkładamy do słoików.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pomidory z wanilia?koniecznie musze to kiedys zrobic
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    musi być super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, nie wiedziałam że niedojrzałe pomidory są jadalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !