Sposób przygotowania

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Jabłka umyć, ułożyć na brytfannie, podlać wodą i upiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika. Gdy są miękkie, wyjąć, przetrzeć przez sito. Przecier przełożyć do rondla, dodac cukier (pozostawić 2 łyzki) i utarta skórkę z cytryny, podsmażyć aby zgęstniał. Z białek i pozostałego cukru ubić sztywną pianę. Puszystą pianę wymieszać z gorącym przecierem. Masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy wyrośnięty suflet się zrumieni, wyjąć i zaraz podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniamm... super deserek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmmm coś dla mnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !