Sposób przygotowania

W jednej misce łączymy suche składniki (mąka, wiórki, soda, proszek, cukier) a w drugiej mokre (jogurt, olej, jajko, rum). Mokre składniki dodajemy do suchych i delikatnie mieszamy łyżką by uzyskać w miarę jednolite, ale grudkowate ciasto. Do ciasta dodajemy ananasa (odkładając tyle kawałków ile robimy muffinków w formie) i jeszcze raz mieszamy. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami i napełniamu do ok.3/4 wysokości. Wierzch posypujemy kokosem i układamy po kawałku ananasa. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20–25 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    bardzo podobają się mojej córci!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ależ te Twoje muffinki są piękne a zapewne super smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takie muffinki to jak marzenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !