Sposób przygotowania

Koperek opłukać i posiekać. Łyżkę masła roślinnego rozpuścić i dodać do niego pół pęczka posiekanego koperku, podsmażyć. Z łyżki masła i mąki pszennej przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją chłodnym mlekiem. Zasmażkę i koperek z masłem dodać do gotującego się wywaru z kości, dodać śmietanę i żółtka jaj. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo lubię taką zupkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    uwielbiam zupę koperkową.
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    nie lubię kopru :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobra na wiat.......
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobra na wiat.......
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja go uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !