Sposób przygotowania

Ogórki kwaszone obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, zalać je kwasem z ogórków i całość pogotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Do ogórków dodać roztarty czosnek, wymieszać i wystudzić. Mleko połączyć ze śmietaną i roztrzepać za pomocą miotełki. Dodać do zimnych ogórków. Dodać drobniutko posiekaną zieleninę i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszne danie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doskonałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że z ogórków kiszonych nie robię chłodników ale inne tak:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobry na gorące dni
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajnie orzeźwia
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie potrawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !