Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek i cukru waniliowego wyrobić ciasto. Dolewać mleka tak, by było gęściejsze niż na naleśniki. Ubić z białek pianę i wymieszać z ciastem. Na gorący tłuszcz wlewać porcje ciasta przez lejek. Lejkiem należy ruszać, by wyszły spiralne kształty. Gdy ciastka z jednej strony się zrumienią, należy je przewrócić.Do dekoracji posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    OOO to bym zjadła
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    ja tez takie lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    proste i praktyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha i jakie tanie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ciekawy sposób smażenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !