Sposób przygotowania

Mortadelę obsmażamy z dwóch stron - z jednej dłużej, aby uformowała się łódeczka. Z boku smażymy jajko jak na sadzone, solimy po żółtku. Gdy już obie części będą gotowe, do łódeczki nakładamy jako i podajemy w takiej formie.

Takie jajko sadzone robiła mi Babcia jak byłam mała. Bardzo je lubiłam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł i świetnie wygląda
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jajko można usmażyć w metalowej/silikonowej obrączce, zeby miało ładny okrągły kształt
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    zjawiskowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam jajka sadzone
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    tak superowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    tanie i dobre
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    fajny pomysł.Można by wbić surowe jajko do miseczki z mortadeli i zapiec,ale sadzone chyba jednak będzie smaczniejsze.Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Coś z niczego :) fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Podoba mi się ta łódeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajne, proste i efektowne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pamiętam mortadelę z dziecięcych lat i wtedy po raz ostatni ją jadłam.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    szybkie i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !