Sposób przygotowania

Z podanych pierwszych 5 składników pieczemy oddzielnie dwa placki.

Z białek ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy cukier, żółtka, na koniec po łyżce wymieszane kakao z mąką i proszkiem do pieczenia. Ubić dokładnie na jednolitą masę. Piec około 30 minut w temp. 180-200 stopni.

Z części mleka robimy budyń i wlewamy na gotujące się mleko. Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę podzielić na pół. Śliwki sparzyć, podzielić na ćwiartki. Do jednej części masy dodać 20 dag śliwek i wymieszać. Wyłożyć masę na placek i przykryć drugim plackiem. Nałożyć czystą masę a na nią kłaść śliwki wciskając lekko w masę (śliwki muszą być zimne)!

Masło rozpuszczamy z mlekiem, dodajemy połamaną czekoladę. Masę wkładamy do lodówki aby się schłodziła, następnie wylewać wolno na śliwki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ślinka leci mi na sam widok :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !