Sposób przygotowania

Jeśli używamy grzyby suszone, należy je wcześniej namoczyć i ugotować.
Kapustę wypłukać, zagotować w wodzie i odcedzić, w garnku drobniej pokroić, na oliwie podsmażyć cebulkę, dodać kapustę i posiekane grzyby.
dusić na wolnym ogniu ... można w razie czego podlać odrobinę wody żeby nie przypalić...odparować.
doprawić do smaku i wystudzić
do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać

Zagnieść ciasto z mąki jajka szczypty soli i wody, wałkować i wykrawać szklanką krążki.
Nadziewać kapustą. i gotować ..
podawać z tłuszczem lub odsmażane.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Tez tak robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pycha!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Uwielbiam pierogi smażone...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !