Sposób przygotowania

Matiasy moczymy około 2 godzin.
Buraki, ziemniaki i jajka gotujemy.
Wymoczone matiasy kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w półksięzyce.
Ugotowane buraki trzemy na tarce na grubych łezkach.
Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę
Jaja trzemy na grubych łezkach.

Sposób układanie:

Na sam dół układamy pokrojone matiasy, potem ebulę i starte buraki. Smarujemy cieńką warste majonezu. Następnie pokrojone w kostkę ziemniaki i też smarujemy cienką warstę majonezu. Na samą gorę posypujemy startymi jajkami. Dajemy do lodowki na około 2 godzin.

Smacznego.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawa sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !