Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5 żółtek
pół laski wanilii
szklanka cukru
0,5 l mleka
koniak 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Mleko zagotować z wanilią i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a gdy się cukier rozpuści ubijać trzepaczką. Na końcu wlać koniak. Dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak