Sposób przygotowania

Cebulę obrać z łupinek, opłukać i pokroić w cienkie plastry. Mięso umyć, oczyścić z grubych błon i nadmiaru tłuszczu. Pokroić w plastry, oprószyć solą i mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, położyć mięsa i zrumienić z obu stron. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z mięsem. Pod koniec smażenia dodać cebulę i podgrzewać,aż się zeszkli. Następnie wlać ok. 0.75 szklanki wody. Dusić 20-25 minut. Banany umyć, obrać i pokroić w plastry grubości 1 cm. Do miękkiego mięsa dodać banany, skropić sokiem z cytryny i starannie wymieszać. Dusić pod przykryciem około 5minut. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !