Sposób przygotowania

Wypłukane ziarno soi należy zalać zimną wodą i odstawić na ok. 12 godzin. Po upływie tego czasu, odlewamy wodę, soję zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości ok. 2 godz. Następnie miksujemy ziarna w blenderze lub mielimy, rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez sitko na pure (u mnie zostały większe kawałki ziaren soi). Dodajemy cebulkę, jajko, podsmażone na patelni pieczarki, natkę pietruszki, zioła i przyprawy do soi. Dosypujemy bułkę tartą w takiej ilości, aby otrzymać masę na kotlety. Formujemy z niej kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto.

Kotlety wspaniale smakują w różnymi dipami lub sosami. Ja podałam swoje z sosem tzatziki i sałatą lodową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny przepis na smaczne danie. Lubię przepisy na dania z soi.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ania86

    ja również lubie soje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    basia27

    przepis rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !