Sposób przygotowania

Udko kurczaka pozbawić kości, skóry i chrząstek. Czyste mięso drobno pokroić . 1 pieczarkę drobno usiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Dodać do mięsa z kurczaka. Jajko rozbełtać i podzielić na dwie części. ½ jajka dodać do masy mięsno pieczarkowej, a drugą pozostawić do panierowania. Masę na kotlety doprawić sosem sojowym i pieprzem . Dosypać do niej 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić i uformować 2 kotleciki . Panierować je w jajku i bułce tartej. Smażyć na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła. Zdjąć z patelni i włożyć na pozostały tłuszcz pokrojoną w plasterki drugą pieczarkę . Usmażyć ją na rumiano. Kotlety ponownie włożyć na patelnię i chwilę smażyć z plasterkami pieczarki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale fajny pomysł, muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I jest sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !