Sposób przygotowania

Morele myjemy , przekrajamy na pół wyjmujemy pestki wkładamy do rondelka zasypujemy cukrem dodajemy sok z cytryny i likier amaretto. Podgrzewamy lekko cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Jeśli się rozpuści zwiększmy ognie i smażymy aż dobrze się zagęsci , tylko nie zapomnijmy je mieszać aby się nie przypaliły. Gorące przekładamy do słoików szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Uwielbiam wszystko co jest z amaretto.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne ,też lubię amaretto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Świetny przepis!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !