Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
pietruszki 2 sztuki
seler nieduży 1 sztuka
ziemniaki 10 sztuk
jabło duże 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
sól do smaku
majonez tradycyjny według uznania
ogórki kwaszone 4 duże posiekane
cebula 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa Eli

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach,obrać i wystudzić.Obrane i umyte jarzyny ugotować i wystudzić.Ziemniaki,jarzyny,ogórki,jajka i obrane jabłko pokroić w kostkę.Cebulę drobno posiekać.Groszek przepłukać na sitku wodą i odsączyć.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać majonez według gustu,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Sałatka jest najlepsza po kilku godzinach,jak gdy się przegryzie.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 08.07.2011 21:35
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak