Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki następnie rozpuścić w garnuszku lub na parze aby się nie przypaliła. W międzyczasie ubić na sztywno kremówkę. Żółtka utrzeć do białości można dodać ok. 1 łyżkę cukru.( tylko trzeba uważać bo czekolada jest słodka). powstałą masę połączyć delikatnie z rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodać kremówkę i pianę z białek. Jeśli deser jest przygotowany dla dorosłych można dodać nieco ulubionego alkoholu. Powstałą masę przełożyć do pucharków i schłodzić. można także nie dodawać całej czekolady tylko pokroić ją na mniejsze kawałki i wrzucić w całości do deseru po połączeniu składników.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !