Sposób przygotowania

Najpierw wyjmujemy pestki z moreli a w ich miejsce wkładamy kostki cukru po jednej sztuce z serka odciskamy sok wrzucamy jajka i mieszamy. Laskę przekrój i zeskrob miąższ dodajemy do masy. Cukier mieszamy z masłem i sokiem z cytryny, zagęszczamy tartą bułką i wstawiamy na pół godzinki do lodówki.Następnie po tych 30 minutach wyjmujemy i kroimy na 8 części każdą rozpłaszczamy w środek wkładamy morelę, oblepiamy wokół ciasto formując kulę. Wodę stawiamy i niech się zagotuje pojedynczo wkładamy kule i gotujemy na małym ogniu. Wyjmujemy wtedy kiedy zobaczymy ,że wypływają na wierzch. Mokre obtaczamy w panierce : masło stapiamy dodajemy cukier, orzechy .

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jednym słowem naprawdę warto je zrobić. Efekt jest piękny i pochwalić można się przed goścmi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wypróbuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zaskoczyc nawet samego siebie ,że takie słodkości się robi
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na pewno wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !