Sposób przygotowania

Jajka zmiksować z cukrem , miodem i margaryną. Dodać mleko, mąkę, kakao, proszek do pieczeni i sodę. Wszystko dokładnie wyrobić robotem na jednolitą masę. Na koniec dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
Piec 55 minut w 170stopniach w piekarniku z termoobiegiem.
Polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Zamiast polewy używam czekolady mlecznej, np. z bakaliami. Rozkładam paski czekolady na gorącym cieście, kiedy się rozpuszczą , ciepłą masą pokrywam cały placek.
Pycha!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    piernika jeszcze z wiórkami nie próbowałam, a przyznam, że kokoski lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    tylko kawki brak:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !