Sposób przygotowania

MĄKĘ ,MARGARYNĘ,CUKIER I CUKIER WANILIOWY RAZEM POSIEKAĆ . NASTĘPNIE DODAĆ ŻÓŁTKA I PROSZEK DO PIECZENIA I RAZEM WYMIESZAĆ . WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 1 GODZINĘ . JABŁKA I DYNIĘ OBRAĆ I ZETRZEĆ NA DUŻYCH OCZKACH. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAĆ DO OWOCÓW I WYMIESZAĆ DELIKATNIE A NA KOŃCU DODAĆ BUDYŃ (PROSZEK) I CYNAMON RÓWNIEŻ DELIKATNIE I DOKŁADNIE MIESZAJĄC . WYCIĄGNĄĆ CIASTO Z LODÓWKI I PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI (JEDNA TROSZKĘ WIĘKSZA). WIĘKSZĄ UKŁADAMY NA SPÓD BLACHY WYSMAROWANEJ MARGARYNĄ , NASTĘPNIE WLEWAMY MASĘ JABŁKOWO DYNIOWĄ I ZAKRYWAMY NASTĘPNĄ WARSTWĄ CIASTA . I TAK PRZYGOTOWANE CIASTO PIECZEMY OKOŁO 1 GODZINY W TEMPERATURZE 180 STOPNI C .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !