Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z masłem i śmietaną oraz szczyptą soli. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 30-45 min. Po tym czasie wyjąć na stolnice i delikatnie rozwałkować na ok 1 mm grubości. Z ciasta wyciąć paski o szerokości ok 2 cm. Rurkę nasmarować masłem a następnie owinąć ciasto i delikatnie posypać cukrem najlepiej grubym. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze rurki. Pieczemy w temp. ok 200\'C ok 15-20 min. na złoty kolorek. Gotowe pozostawiamy by przestygły. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Gotowym kremem nabijamy nasze rurki i podajemy. Smacznego !!


( z podanego przepisu wychodzi ok 150 sztuk )

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra słodkość.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię rurki z bitą śmietaną
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne ale dużo roboty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Rety, nie wiem kiedy ja w końcu takie zrobię;) Nie mogę się zebrać...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !