Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z margaryną. Wbić żółtko i szybko zagnieść ciasto, dodając 3 łyżki zimnej wody.Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. godzinę. Pory oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć je krótko na oliwie. Dodać pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki, jogurt naturalny, żółtko i drobno posiekaną natkę. Przełożyć do miski i wymieszać z pianą ubitą z 2 białek. Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Formę wylepić ciastem. Ponakłuwać je widelcem i podpiec ok. 10 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę ziemniaczano-porową i piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !