Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Piana
5 białek
2 kisiele zielone
1 szklanka cukru

1 kg jabłek

cukier puder do posypania

Zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne,pokroić w ćwiartki i póżniej na plasterki.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Ciasto nakłuć widelcem,wyłożyć jabłka,ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika.Piec około 45 minut w temp.180 stopni C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszny jabłecznik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie ciacha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie ciacha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- zostawiam głosik!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    uwielbiam jabłka w ciastach- pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !