Sposób przygotowania

Z jajka, mąki, cukru waniliowego, mleka oraz soli wyrobić gładkie ciasto i odstawić na trochę. Olej rozgrzać w garnku do takiej temperatury, aż wrzucony na próbę kawałek ciasta zacznie się od razu smażyć. Ze śliwek usunąć pestki, owoce nakłuć widelcem, obtoczyć w cieście, zanurzyć w tłuszczu i usmażyć na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć na sitku i odstawić do wystygnięcia, obtoczyć w tartej czekoladzie i cukrze pudrze.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !