Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 3 łyżeczkami cukru i odrobiną soli. Z białek ubić sztywną pianę z łyżeczką cukru. Zagotować mleko z cukrem waniliowym. Podzieloną na cztery części pianę (4 \"kule\") włożyć do wrzącego mleka, zagotować, odwrócić i łyżką cedzakową przełożyć kule do salaterek. Wrzące mleko wlać do utartych żółtek i jeszcze chwilę podgrzewać, mieszając. Gdy zgęstnieje oblać mlekiem kule z piany, wystudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ale bym teraz go zjad?a
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    fajnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    fajnie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    fajny lekki deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !