Sposób przygotowania

Wodę z masłem zagotować, wsypać ryż a gdy prawie wchłonie wodę, dodać mleko i 1 łyżkę cukru i cukier waniliowy. Dogotować ryż. Wyłożyć ryż do tortownicy, której dno wyłożyć folią aluminiową, wyrównać grubość, wystudzić. Umyte truskawki ułożyć na ryżu, śmietanę ubić z cukrem. Wyłożyć ryż z truskawkami na okrągły półmisek i polać obficie śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie obiady :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Lubię takie dania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny deser.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !