Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

2 jajka
10 łyżek bułki tartej
10 dkg słonecznika łuskanego
olej do smażenia

Z oleju,soku cytrynowego,przyprawy do ryb,ziół prowansalskich,czosnku granulowanego,soli i pieprzu przygotować marynatę.Odmrożoną pangę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przekroić na 3 części.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Jajka dokładnie rozbełtać.Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem.Rybę panierować w jajku i bułce tartej ze słonecznikiem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na średnim ogniu z obydwu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam pangę z surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetna marynata, a rybka super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super! Warto spróbować!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !