Sposób przygotowania

z wyżej wymienionych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 częsci i pieczemy w 2 blaszkach na złoty kolor

Masa jabłkowa
1kg jabłek
1 szklanka cukru
1 galaretka cytrynowa

jablka obieramy i ucieramy na tarelku o grubych oczkach, prażymy z cukrem na wolnym ogniu, gdy są miekkie to dodajemy (sypką) galarteke i mieszamy do rozpuszczenia.

Masa orzechowa
1 maslo
0,5 szklani cukru pudru
0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich
3/4 szklanki gorącego mleko.

masło ucieramy z cukrem pudrem, orzechami i mlekiem, gdy przestygnie to przekladamy ciasto
1. ciasto
2.jabłka prażone
3 ciasto
4. krem
5 dowolna polewa (najlepiej kakaowa lub czekoladowa)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowity :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    hmmmm,,, pycha:)P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !