Sposób przygotowania

Truskawki umyć, ułożyć w salaterkach. Żółtka utrzeć z cukrem. Część mleka zagotować, resztę wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do gorącego mleka. Gorący kisiel wlać do utartych żółtek, dodać cukier waniliowy i jeszcze chwilę gotować, bez przerwy mieszając. Wystudzonym sosem oblać truskawki przed samym podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szkoda ze nie ma już truskawek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    mniam pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    truskawki i wanilia to doskonałe połączenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !