Sposób przygotowania

Pstrąga wyczyść umyj, wyfiletuj. Zdejmij z ryby skórę, usuń ości. Mięso drobno posiekaj tasakiem. Zamiast tego możesz je zmielić ww maszynce, ale wówczas mięso traci swoją soczystość.
Do mięsnej masy dodaj drobno posiekany koperek, 4 łyżki oleju, sok z cytryny, sól, pieprz i maggi do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany tatar uformuj w niewielkie kulki i ułóż w półmisku.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Ogórki konserwowe pokrój w małą kostkę. Grzybki osącz z zalewy.
Kulki tataru obłóż przygotowanymi dodatkami.Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj z pieczywem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !